dr. Tóth Réka

Párkapcsolati mediáció, tanácsadás és családkonzultáció Budapesten, Székesfehérváron és online

Főként párkapcsolati elhidegülés, eltávolodás esetén dolgozom együtt párokkal, annak érdekében, hogy az egymás iránti megértésben, szeretetben megerősödve új szilárd alapokra helyezhessék a párkapcsolatukat.

Olyan párkapcsolatban hiszek, ahol a felek egyszerre élhetik meg szeretetteljes összekapcsolódást és az egyéni szabadságukat. Ahol a kölcsönös megbecsülés és tisztelet burka vonja körül a mindennapokat.

Abban szeretnék segíteni a hozzám fordulóknak, hogyan alakítsanak ki, tartsanak meg egy mély, bensőséges, szenvedélyes kapcsolatot, melyben a felek képesek fejlődni, kibontakozni, és mely kiállja nemcsak az idő, hanem a különböző krízisek próbáját.

A munkám másik nagy vonulata nőiesség megélése, női önismereti körök és illetve nőiesség fókuszú egyéni folyamatok.

Messziről indultam. Jogász végzettségemet tárgyalótermekben, vastag aktakötegek felett, illetve a jogsegélyszolgálaton kamatoztattam. A konfliktuskezelés alternatív, perenkívüli módjai akkor kezdtek el foglalkoztatni, amikor világosan láttam, gyakran mindkét fél vesztesként távozik a bíróság kapuján. A mediáció, első hallásra elvarázsolta az eszemet, szívemet és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen elvégeztem a két éves posztgraduális mediátor/közvetítő képzést.

Ezt követően egyre nagyobb részt követelt az életemben, csaknem 10 éve foglalkozom konfliktuskezeléssel, a mediáció módszerével több száz vitában álló félnek, pároknak, családtagoknak segítettem a problémájuk békés úton történő megoldásában.

2017 tavaszán elvégeztem dr. Mészáros Ádám face-to-face tréner, párkapcsolati tanácsadó képzését, mely más oldalról közelítette meg, mélyítette el eddigi tudásomat, tapasztalataimat. A képzés új szemléletet adott a kezembe, kitágítva a fejlődési lehetőségeimet a saját és az ügyfeleim életében is.

2023 nyarán pedig családkonzulens posztgraduális főiskolai képzését fejeztem be, így szeretettel várom a gyerekeket nevelő családokat, mozaikcsaládokat. A családkonzultáció a családon belüli kommunikáció, konfliktuskezelés új alapokra helyezését, az egészséges családi működést célozza meg, ahol a család minden tagja fejlődhet, megélheti legteljesebb önmagát, amellett, hogy szeretettel kapcsolódnak egymáshoz.

Hiszek abban, hogy nincs tökéletes társ, tökéletes kapcsolat, tökéletes szülő, tökéletes gyerek, tökéletes élet, de mindennap egymás szemébe kell nézni, egymás felé kell fordulni és tenni egymásért, önmagunkért, akkor is ha éppen nehéz. Mélyen egyetértek azzal, hogy életünk, sorsunk, kapcsolatunk alakulásáért felelősséget kell vállalnunk, és folyamatosan dolgozni kell a fejlődésén.

Kamaszkorom óta kisebb kihagyásokkal lelkesen írok, ebből a hivatásom sem maradhat ki, így a „gondolatébresztők” rovatom folyamatosan bővül, ha nem akar lemaradni róla, kövessen Facebook oldalomon, ahol aktuális posztok és hírek, előadások is megjelennek.

Elsősorban párkapcsolati, családi konfliktusokkal, kötelékerősítéssel foglalkozom, de jogi tudásomra is támaszkodva vállalok válási mediációkat és közvetítést gazdasági ügyekben.

Fontos információ minden hozzám fordulónak: Tájékoztatom, hogy az általam kínált szolgáltatások egyike sem minősül sem orvosi, sem pszichoterápiás, sem pszichológusi, sem természetgyógyászati szolgáltatásnak.