Párkapcsolati tanácsadás

Egy ideális világban a pár mindkét tagja elkötelezett híve a kapcsolat elmélyítésének, a folyamatos, tudatos fejlődésnek, és háborítatlan nyugalomban, boldogan kéz a kézben élik az életüket.

Sajnos azonban nem egy ideális világban élünk! A felgyorsult világ, a mindennapi taposómalom, a fokozódó stressz, megváltozott értékrend súlyos terhet jelent a párkapcsolatunkra.

Mikor érdemes párkapcsolati konfliktuskezelésre menni?

Az apróbb nézeteltérések és a komolyabb krízishelyzetek, az életünk folyamatos változásai kikezdhetik a kapcsolat szövetét, egyre nagyobb foltokat, lyukakat hagyva rajta.

Ilyenkor érezheti úgy, hogy eltávolodtak egymástól a párjától, vagy egyre inkább belesüllyednek a szürke hétköznapokba, nehezen értenek szót egymással, hogy nem töltik közösen a szabadidejüket, már nem olyan figyelmesek egymással, mint szerelmük hajnalán. Tovatűntek az izgalmas, mélyreható beszélgetések, a napi rutin és monotónia átveszi a hatalmat, a kommunikáció csupán a praktikus teendők körül forog. A veszekedések, viták mindennapossá válnak, egyre keserűbb szájízt hagyva maguk után.

Talán még néha a fülében csengenek a kapcsolat elején jellemző kedves bókok, de a házimunka miatti morgás bizony ezt elnyomja. A párok jelentős része ilyenkor arról számol be, hogy megjelenik a kritika és a vádaskodás.

Sokan ezt úgy élik meg, hogy ellaposodott a kapcsolat, elhidegültek egymástól, egyesek kétségbeesetten kapálóznak a párkapcsolat megmentéséért, mások közönybe süppedve veszik tudomásul, hogy a hajdani szenvedélyes, mély kapcsolat inkább a langymeleg állóvízhez hasonló. Jellemzően ilyenkor merül fel a pár egyik vagy mindkét tagjában a kikacsintgatás gondolata, esetleg hűtlenségre is sor kerül.

Kérem, most egy percre felejtsen el mindent amit a szerelem elmúlásáról, egy kapcsolat szükségszerű kihűléséről hallott/olvasott. Szeretném megmutatni, hogy Önnek ma is van lehetősége másként dönteni, és lépéseket tenni egy szívmelengetően harmonikus párkapcsolatért, az életéért. A párja és a családja életéért.

Miben segítek közvetítőként, mediátorként?

Ezen az úton egyfajta bátorító, támogató edzőként kísérem végig Önöket, kérdésekkel, feladatokkal annak érdekében, hogy újra utat találjanak egymáshoz, életet leheljenek a kapcsolatukba, felgyújtsák szívükben a melegséget, odafigyelést, őszinte örömöt.

Milyen lépésekre lesz szükség, hogyan zajlik a folyamat?

Először is szükség lesz arra, hogy eldöntse/eldöntsék változtatni szeretnének a kapcsolatukon. Ez egy elengedhetetlenül fontos lépés, az akarat megfogalmazása.

Ezt követően sor kerül az első megbeszélésre, ahol közösen feltérképezzük a megoldandó problémákat, élethelyzeteket, kijelöljük a fejlődési irányokat. Feladatokat fognak kapni, melyeket aztán közösen átbeszélünk. A problémák jellegétől függően több ülésre is sor kerülhet.

Nem árulok zsákbamacskát, nem lesz könnyű, hiszen szembe kell nézni önmagunkkal, a párunkkal, a sérelmeinkkel, és bizony az erőfeszítés, igyekezet, őszinte tenni akarás, felelősségvállalás is elengedhetetlen. Természetesen emellett bőven lesz részük megható, felemelő pillanatokban, Aha-élményekben, rácsodálkozásokban.

Mégis, úgy gondolom csekély ár azért, hogy párkapcsolati mindennapjainkban békében, a bizalom és egymásrafigyelés jegyében teljenek, a tűzfészekből képesek legyünk megteremteni a béke szigetét, és ezt a mintát továbbadni gyermekeinknek, környezetünknek. A mediáció pozitív mellékhatása, hogy új, addig ismeretlen készségekre tanít meg, mellyel nemcsak párkapcsolati, hanem egyéb társas kapcsolatainkat is fejleszthetjük.

A folyamatot mindvégig teljes titoktartás övezi, nyugodt, biztonságos környezetben zajlik.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy bár a segítség leghatékonyabb módja ha a pár mindkét tagja részt vesz a folyamatban, van lehetőség egyéni konzultációs folyamatokra is.

Ha bármilyen kérdése merült fel, kérem forduljon hozzám bizalommal. Tegye meg az első lépést, a pozitív változás, egy érzelmekben, szenvedélyekben gazdag, bensőséges kapcsolat érdekében.

A párkapcsolati mediáció díja: 25.000,-Ft/75 perc