Nem titok, hogy a viták, nézeteltérések természetes velejárói az emberi kapcsolatoknak, így mindannyian konfliktuskezelők vagyunk, hiszen valamit kezdünk ezekkel a konfliktusokkal.

De hogyan és mit? Mi a végkimenetele? Hogyan érezzük magunkat utána? Lehangoltan, mérgesen, szorongva, bizalomvesztve, dühösen, szomorún, sebzetten, veszteségérzettel?

A jó hír az, hogy a békés, mindkét fél számára megnyugtató megoldást hozó konfliktuskezelési módszer tanulható.

Mikor érdemes a mediációt választani?

Mi történik egy mediációs ülésen?

A mediáció önkéntes, bizalmas folyamat, a mediátort és a feleket titoktartás kötelezi.

A mediációs ülésen átbeszéljük a problémákat, felderítjük a konfliktus valódi gyökerét és helyes mederbe tereljük az érzelmeket, indulatokat, a jelenre és a jövőre koncentrálva.

Mediátorként nem én, hanem Önök oldják meg a konfliktust, mediátorként nem adok tanácsot, nem döntöm el „kinek van igaza”, nem határozok az ügyükben.

A mediáció segít az érzelmeket kifejezni, együttműködésre, nyertes-nyertes pozícióra törekszik.

Az ülések hozadéka, hogy a pár egy új beszélgetési és konfliktuskezelési kultúrát sajátíthat el, amely által képessé válnak megérteni egymást, megismerni egymás mélyebb érzelmeit, gondolatait.

Amit még figyelmébe ajánlok, hogy természetesen a mediáció nem kizárólag párok számára vehető igényébe. Ha megoldatlan konfliktusa van felnőtt vagy 16 év feletti gyermekével, szülőjével, anyósával, testvérével stb., keressen bizalommal.

Ha kérdése van, szívesen állok rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken, jelentkezzen most, tegye meg az első lépést egy megnyugtató megoldás érdekében.

dr. Tóth Réka – 06/70-418-5144,

E-mail: tothreka8000@gmail.com

Igazságügyi Minisztérium által bejegyzett közvetítő (T/001756)